5 tipp, hogy hogyan tedd rendbe az íróasztalodat

Posted on Written by Téma: Inspirációk

Ha neked is sokszor káosz uralkodik az asztalodon, és a nagy papírkupacok között nem találod meg a fontos irataidat, vagy feladatok maradnak el, akkor hoztam neked pár hasznos tippet, amivel rendszerezheted az íróasztalodat.

  1. Takarítsd le az asztalodat

Nem forradalmi ötlet, de megkerülhetetlen. Mielőtt nekilátnál a rendszerezésnek, mindenképp ki kell válogatnod azokat a dolgokat, amikre már nincs szükséged, amik már megérettek a kidobásra. A megmaradt dolgokat tudod ezt követően rendszerezni. Érdemes különböző kupacokba rendezni a dolgaidat. Legyen (1) egy kidobandó kupac, (2) olyan dolgok kupaca, amik nem kellenek napi szinten, de még őrizni szükséges és (3) az olyanok, amik az aktuális munkáidhoz, napi rutinhoz kellenek.

  1. Átrendezés, mindennek legyen helye

Itt fontos, hogy ne ragaszkodj a korábbi rendszeredhez. Ha teljesen üres az asztalod, új rendszert alakíthatsz ki. Mindenképp legyen helye pár rendező kiegészítőnek is.

  1. Rendszerezés

    Forrás: pinterest.com

Nagyon sokat segíthetnek a különböző iratpapucsok, irattálcák, mappák. Az egyes témáknak, időszakoknak külön rekeszeket, mappákat nyithatsz. Ezzel segítve a későbbi rend megtartását. Ha új dokumentum keletkezik, azt a megfelelő gyűjtőbe téve nem lesz káosz az asztalon. Egy sima iratpapucsba pedig genothermek segítségével rendszerezheted a dokumentumaidat és egy post-ittal fel is címkézheted, hogy melyikben mi van.

Szuper hasznos lehet például a Deli harmonika irattartója, ebbe könnyedén szelektálhatod a dolgaidat.

Deli Macaron iratpapucs

  1. Naptár vagy feladattervező

A mai digitális világban sokan már mindent csak a telefonjukba, gépükre rögzítenek. Ami teljesen érthető és praktikus is. De ezen felül szerintem érdemes a feladataink számától és hosszától függően egy napi vagy heti listát készíteni papírra is. Ezt az asztalunkon, szemünk előtt tartva biztos nem maradnak el feladatok. Amivel elkészültünk, azt kihúzhatjuk, amit nem sikerült befejezni, átírhatjuk a következő napra.

Alice Scott fekete-fehér tervező

Goal Digger napló

  1. Egyediség

Csempészd bele az egyéniséget is a dekorációba, alakíts ki egyéni stílust az íróasztalodon! Ha egy olyan helyen dolgozol, ami jó kedvvel tölt el, inspirál vagy egyszerűen csak jó érzéssel tölt el, ha egy szép, rendezett íróasztalhoz tudsz leülni, az biztos, hogy a munkádban is éreztetni fogja a hatását. Érdemes tehát akár a munkahelyeden is pénzt és időt szánni erre, hiszen a nap nagy részét töltöd ebben a környezetben. Ha pedig home office-ban dolgozol, akkor nem is kérdés, hogy érdemes az otthon díszévé tenned az íróasztalodat. Összeillő színvilágú dolgok, különleges minták, mind egyedivé tehetik az íróasztalodat. A Csinoda.hu oldalon ezért válogatsz például színvilág szerint, így könnyedén megtalálhatod az összeilló dolgokat. Persze nem muszáj mindennek egy árnyalatúnak lennie, egy kis csavar is nagyon fel tudja dobni az összképet.

Arany kiegészítők
Tároló rendszerek
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük